Salonul Național de Artă Contemporană

0
83

Muzeul Național al Literaturii Române găzduiește ultima expoziție din cadrul Salonului Național de Artă Contemporană, care se desfășoară în mai multe galerii și muzee bucureștene.

Tema salonului este „Supraviețuire” și a oferit artiștilor participanți o largă arie de interpretare. Fiecare galerie a avut câte o subtemă, cea de la MNLR fiind „Pace și război”, înțeleasă ca pendulare între conflict și împăcare, nu numai ca o reflecție asupra situației politice actuale, dar și ca lupta interioară a artistului cu proprii demoni sau cu factori externi disturbatori. În cadrul expoziției sunt expuse opere de artă realizate în diverse tehnici: pictură, grafică, arte decorative, sculptură și multimedia ale artiștilor plastici care au răspuns apelului lansat de UAP, cât și ale artiștilor invitați, oferindu-se, astfel o imagine coerentă a diversității de forme de expresie ale artei contemporane românești.

Vernisajul va avea loc joi, 9 noiembrie 2023, la ora 18.00, iar expoziția va fi deschisă în perioada 9 noiembrie – 3 decembrie 2023 și va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-18.00.

Proiect realizat sub egida Ministerului Culturii și în parteneriat cu Uniunea Artiștilor Plastici din România,

Curatori: Mădălina Mirea și Ruxandra Dreptu

Manager de proiect: Petru Lucaci, președintele Uniunii Artiștilor Plastici

Curator general: Ruxandra Dreptu, președintele Filialei Critică și Istoria Artei

 

Total Views: 83 ,