„Povestea vorbii” lui Anton Pann e plină de tâlcuri și învățături, iar colega noastră Mădălina Șchiopu a pregătit mai multe episoade dedicate familiilor, care alături de cei mici ne urmăresc activitatea de la distanță atunci când nu ne putem (re)vedea pe terasa unde obișnuim să organizăm numeroase ateliere.
Mădălina Șchiopu este muzeograf la Casa Memorială „Anton Pann”, iar în cel de-al doilea episod al seriei noastre ne invită pe toți în casa povestirilor lui Anton Pann și în casa ei.
„Filolog de meserie, trăiesc pentru cărți. Iubesc literatura, natura și munca mea. Meseria de muzeograf al caselor memoriale m-a ajutat să mă reinventez, iar viața mea s-a plecat cuminte într-o „temenea” la picioarele marilor noștri scriitori.”
Mădălina Șchiopu este una dintre cele mai noi colege din echipa MNLR, cu un profil cultural-literar, pedagogic și economic extrem de interesant – ultima sa activitate înainte de a deveni parte a echipei noastre s-a desfășurat într-o bancă comercială – și reprezintă pentru noi toți un model de reinventare în orice moment al vieții, am zice noi că poate fi un exemplu pentru toți cei mici care ne urmăresc.
Iată proverbele primului episod realizat de ea, proverbe pe care vă invităm să le deslușim împreună ascultând o minunată poveste:
Omul sfințește locul, iar nu locul pe om
Toată lumea este școală
Copilul nepedepsit rămâne nepricopsit
Copilul răzgâiat rămâne ne-nvățat