Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Epsiodul 3

0
1311

Portretul lui Conu Minu pe care vi-l propunem în cel de-al treilea episod al seriei noastre ne dezvăluie importanța spațiului intim în vremuri de izolare, ca cele trăite de noi toți în ultimele luni. Ion Minulescu a fost unul dintre cei mai sociabili scriitori din literatura română, iar atunci când nu își întâlnea prietenii în cafenelele bucureștene interbelice, îi invita în apartamentul în care locuia împreună cu Claudia Millian și Mioara Minulescu, un spațiu amenajat asemenea marilor saloane de artă și astăzi, în care dincolo de infinitele discuții culturale, literare, artistice, economice, politice, sociale pe care le monopoliza întru totul, toți cei care pășeau pragul atunci puteau contempla, medita, visa, crea datorită marilor creații artistice care dădeau și dau un farmec aparte întregului apartament. La redeschiderea Casei Memoriale „Ion Minulescu și Claudia Millian”, vă invităm alături de noi pentru a păși într-una dintre cele mai fermecătoare expoziții de artă, în care și astăzi sunt expuse creațiile unora dintre cele mai importante nume de artiști din întreaga istorie a artei românești.

Din intimitatea unei familii la fel de frumoase, în acest episod ne invită în casa sa colegul nostru Adrian David, pe care îl veți regăsi cât mai curând nu doar în apartamentului lui Minulescu, ci și în cel alăturat al marelui scriitor Liviu Rebreanu. Vă recomandăm, însă, să le vizitați când timpul are răbdare cu voi căci poveștile lui Adrian sunt și ele infinite și nu o să vă mai înduplecați să plecați până târziu în zi sau seară. Un muzeograf care în loc de salut vă întreabă „cât timp timp aveți astăzi la dispoziție?”

„Îmi place Muzeul Minulescu pentru că este un loc care te invită la visare și călătorii in timp. Îmi iubesc meseria de muzeograf care cred că este o meserie de vis: citesc povești, le trăiesc, le povestesc vizitatorilor noștri și le trăim împreună.” (Adrian David, 25 martie 2020)

Total Views: 1301 ,

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.