Ziua de 2 noiembrie are o dublă semnificație pentru Casa Memorială „Anton Pann”, casă aflată în custodia Muzeului Național al Literaturii Române din București.
Este ziua în care casa a fost inaugurată ca muzeu, în urmă 3 ani, și ziua în care an de an evocăm memoria lui Anton Pann, anul acesta împlinindu-se 167 de ani de la trecerea sa în neființă. Vă invităm să evocăm memoria eruditului Anton Pann și să marcăm deschiderea casei care îi spune povestea vieții prin intermediul unui material video realizat de colegii noștri Mădălina Șchiopu și Alex Ursu.
Casa memorială, premiată de curând cu premiul DASA, vorbește despre personalitatea celui care, în secolul al XIX-lea, s-a dăruit cu devotament omului simplu, a scris „Povestea vorbii”, l-a „românit” pe Nastratin, a conceput „Bazul teoretic și practic al muzicii bisericești”, un manual de teorie muzicală ecleziastică, destinat viitorilor psalți din bisericile țării și a fost unul dintre responsabilii cu „românirea muzicii bisericești”.
Casa memorială vorbește și despre pasiunea sa pentru muzică, pasiune care l-a urmărit din copilărie și este un loc care încă îi spune povestea de viață și de muncă.