Comedia acasă la…George și Agatha Bacovia

0
808

Continuăm seria întâlnirilor din cadrul proiectului „Comedia acasă la…” cu invitația actorului Bogdan Cotleț de a păși pragul casei scriitorului George Bacovia și a soției acestuia, Agatha. Gazdă i-a fost colega noastră Lelia Spirescu, muzeograf al Casei Memoriale „George și Agatha Bacovia”. Săptămâna aceasta, în compania celor doi, vom parcurge istoria unui loc de poveste, în care timpul pare că a rămas pe loc și că ne invită să retrăim una dintre cele mai minunate povești de dragoste din istoria literaturii române.

Like & Share our event:
https://www.facebook.com/events/591394885069808/

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Teatrul de Comedie, lansează proiectul on-line „COMEDIA ACASĂ LA….” prin care propunem publicului larg o vizită inedită a celor cinci Case Memoriale MNLR din București: Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian”, Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”, Casa Memorială „Anton Pann”.

Atunci când un actor pătrunde în locuința unui scriitor poate să readucă la viață întregul univers al acestuia, așa că lansăm invitația de a descoperi cum se derula o zi obișnuită din viața sa, în compania actorilor Dragoș Huluba, Alex Conovaru, Delia Nartea, Dan Rădulescu, Smaranda Caragea, Bogdan Cotleț și a muzeografilor caselor memoriale Adrian David, Marieta Mihăiță, Dorothea Nicolescu, Lelia Spirescu, Mădălina Șchiopu.

Proiectul se va desfășura în perioada 2 iulie – 6 august 2020, în fiecare zi de joi a săptămânii, începând cu ora 21.00, pe platformele on-line ale celor două instituții, în principal, pe Site, Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo, precum și pe cât mai multe dintre platformele partenerilor noștri, iar spectatorii vor putea urmări, prin intermediul unui videoclip săptămânal transmis în regim de premieră live, vizitele realizate de actorii Teatrului de Comedie. Materialele de prezentare vor fi precedate de scurte making of-uri, prin care vom publica și imaginile din culisele unei zile de filmare.

Eveniment organizat de Primăria Municipiului București prin Muzeul Național al Literaturii Române și Teatrul de Comedie.

Regia: Vlad Massaci
Coordonator multimedia: Alex Ursu
Imagine: Gryg Stoica
Vizual: Petru Șoșa
Credite foto/video making of: Alexandru Turcu
Credite foto afiș: Andrei Runcanu Photography (portrete actori), Andrei Mărgulescu – Fotografii de arhitectură (Casa Memorială „Anton Pann”), Petru Şoşa (casele memoriale)

 

Total Views: 763 ,