EXPOZIȚIA NICU ALIFANTIS | A TREISPREZECEA NOAPTE – MEMORABILIA

0
267

Expoziția NICU ALIFANTIS | MEMORABILIA
– colecție extraordinară de afișe, caiete program, fotografii, costume de scenă și instrumente muzicale, o istorie în imagini a unei cariere de 50 de ani de teatru și muzică

Curator: Relu Bițulescu
Muzeul Național al Literaturii Române, Calea Griviței 64-66
15 – 18 iunie

A TREISPREZECEA NOAPTE – MEMORABILIA este o poveste. Nici lungă, nici scurtă, nici veselă, nici tristă, ci doar o poveste, despre muzica unor spectacole, despre spațiul sonor al acestora. O întoarcere în timp, la teatrele, actorii, regizorii, scenografii, coregrafii, la oamenii deosebiți pe care i-am întâlnit și pe care nu-i pot uita. 118 spectacole, 54 de teatre, 61 de regizori,  nu sunt doar niște cifre, sunt, într-un fel, răsplata osanalelor închinate Euterpei, Terpsihorei şi Thaliei. O permanentă zbatere între curte și grădină pe scândura netedă, alunecoasă a scenei, aidoma punții unei nave, între pupa și prora, în plină furtună.
Este  un legământ artistic, între prieteni nepereche care sfidează timpul şi legile acestuia. Consider că, în 50 de ani minunați petrecuți în această familie deosebită a teatrului românesc, în care am beneficiat pe deplin de iubirea, respectul și încrederea colegilor mei, am astăzi deosebita onoare de a le mulțumi din toată inima.
În rest sunet, lumini, paiete, sclipici, emoții, trăiri, nisip, apă, vânt… După tot ce-a fost rămâne Artistul, fir de nisip cernut cu grijă și lăsat acolo, pe plaja pustie printre scoici și alge pentru a fi găsit, poate anul viitor, poate altădată, poate niciodată…

Stingem lumina și dăm liniștea mai tare.” – Nicu Alifantis

Proiectul este realizat cu sprijinul Guvernului României

Expoziția poate fi vizitată de marți până sâmbătă, în intervalul 10.00 – 18.00.

De la 1 iunie 2022, vizitarea expozițiilor temporare și a Atelierului de artist Margareta Sterian de la sediul Muzeului Național al Literaturii Române din Calea Griviței 64-66 se face pe bază de bilet, iar tarifele sunt următoarele:

a) Bilete de intrare:
10 lei/zi/vizitator – adulţi
5 lei/zi/vizitator – pensionari, elevi, studenţi
Gratuit – copii sub 7 ani, persoane cu dizabilități, angajații PMB și angajaţii reţelei de muzee din România
b) Taxă ghidaj: 6 lei/zi/vizitator

Total Views: 267 ,