Lecția despre muzeu @teliere educative pentru copiii din medii defavorizate #2

0
231

Joi, 21 iulie 2022, în intervalul orar 12:00 – 14:00, la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor” a avut loc cel de-al doilea atelier din seria atelierelor dedicate copiilor proveniți din medii defavorizate.

Tema propusă de colega noastră Dorothea Nicolescu, coordonatorul programului educațional din cadrul Secției „Case Memoriale” a MNLR și muzeograf al Mărțișorului, a fost dedicată relației dintre universul arghezian și arta plastică.

Preț de două ore, invitații noștri au devenit Detectivi printre tablouri. Toată lumea a auzit de Arghezi, cei mai mulți copii îl știu și pe Zdreanță și cunosc unele poezii, dar puțin sunt cei care cunosc pasiunile maestrului, îndeletnicirile lui, complexitatea personalității sale. Așadar, o vizită interactivă în casa poetului este binevenită! Un tur special prin casa memorială ne ajută să aflăm despre pasiunea scriitorului pentru arta plastică, despre  talentul său la desen, talent transmis și fiicei, Mitzura și despre colecția de artă a Mărțișorului. Interactivitatea unei vizite, poate fi cheia succesului, mai ales când musafirii sunt foarte tineri! Așadar, prin casa memorială s-au pierdut cuvintele unei poezii, iar picturile expuse pe pereți sunt singurele care ne pot spune pe unde s-au ascuns cuvintele lipsă, așa că trebuie să ne uităm cu mare atenție la fiecare tablou și să identificăm anumite detalii, pentru ca acestea să ne dea indiciile necesare. Și pentru că suntem detectivi pricepuți, am rezolvat și puzzle-ul cuvintelor împrăștiate și le-am regrupat în forma lor originală… dacă o ghicim pe cea originală, stabilită de Arghezi, dacă nu… tot va ieși ceva, că doar românul s-a născut poet!

Vizitatorii noștri fac parte din programul Alternative Rezidential, un serviciu de tip rezidențial din subordinea D.G.A.S.P.C. Sector 2, care se ocupă de creșterea și educația copiilor beneficiari de măsură de protecție specială de tip plasament în unități rezidențiale de tip familial. Ca în fiecare săptămână, aceștia s-au bucurat de universul uneia dintre cele cinci case memoriale aflate în patrimoniul MNLR.

Dacă doriți să participați și voi la atelierul intitulat „Arghezi și arta plastică (Detectivi printre tablouri)” ținut de colega noastră, muzeograful Dorothea Nicolescu, la Casa Memorială  „Tudor Arghezi – Mărțișor” din București, așteptăm înscrierile dvs. pe adresa de e-mail case.memoriale@mnlr.ro sau la numărul de telefon 0723.154.052.

Vă așteptăm cu mare drag!

Total Views: 230 ,