„Adolescent în ficțiune” | „Adolescent în FestivalYA”

0
185

Există un festival dedicat exclusiv literaturii pentru adolescenți: FestivalYA, organizat de librăriile Cărturești și Editura Trei, îi invită anual pe cei mai în vogă scriitori la discuții online cu cititorii, direct în limba engleză. FestivalYA este un spațiu de întâlnire foarte animat, unde fanii întreabă autorii de ce nu au fost mai blânzi cu personajele favorite sau le spun cum i-a ajutat povestea sau își fac declarații de dragoste în direct unii altora. Festivalul este o dovadă în plus a puterii de comunicare cu care ne încarcă literatura.

Episodul de podcast Față/Verso, „Adolescent în FestivalYA”, zumzăie festiv de vocile unora dintre scriitorii invitați — Adam Silvera, Ruta Sepetys, Caroline O’Donoghue și Gayle Forman —, ale organizatorilor — am stat de vorbă, din partea lor, cu Măriuca Munteanu, Diana Petruț și cu traducătoarea Iulia Dromereschi — și ale publicului curios și energic.

Imaginea de Festival este completată cu un interviu scris, preluat de pe blogul Cărturești, cu Clara El Jisr, adolescenta care a câștigat concursul de afișe pentru ediția de anul acesta a Festivalului YA.

Penultimul episod al proiectului „Adolescent în ficțiune”, co-finanțat de AFCN – Administrația Fondului Cultural Național și realizat în parteneriat cu librăriile Cărturești, Institutul Polonez din București și Muzeul Național al Literaturii Române, este disponibil aici: https://fata-verso.ro/index.php/2022/10/13/adolescent-in-festivalya/.

Total Views: 185 ,