Arta contemporană în direct #2 / QAI/RO

0
343

Expoziția QAI/RO a artistului și activistului polonez Karol Radziszewski se apropie de final, ea mai poate fi vizitată până pe 19 noiembrie la MNAC Bucharest, în Centrul de documentare și cercetare a culturii vizuale Mihai Oroveanu.
Mai multe detalii despre exponatele ce compun expoziția, dar și despre motivația și backgroundul artistului, ne oferă Elena Radu în această documentare video.
Queer Archives Institute este o instituție imaginară înființată de artistul polonez Karol Radziszewski în 2015, un demers care continuă practica sa artistică bazată pe cercetare și arhivare a istoriei LGBT, dintr-un unghi de vedere subiectiv și personal. Expoziția cuprinde o selecție din colecția Queer Archives Institute alături de documente referitoare la istoria homosexualității în România colecționate de artistul Adrian Păun precum și patru lucrări video, documente de istorie orală, semnate de Karol Radziszewski.
QAI/RO a fost organizată de Valentina Iancu, cu sprijinul MozaiQ și MNAC Bucharest.
Imagine: Gryg Stoica
Montaj: Alex Ursu

Coordonator proiect: Andreea Drăghicescu

Proiect cultural „QAI/RO (Extinderea Colecției Queer Archives Institute în România)”, organizat de Asociația Blend in studios și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar pozitia Administratiei Fondului Cultural National. AFCN nu este responsabilă de continutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finantării.

Credite foto: Asociația Blend in studios

Total Views: 343 ,