Case Memoriale MNLR | 1 bilet plus 1 gratuit de Dragobete

0
293

1 bilet plus 1 gratuit în data 24 februarie 2021 la Casele Memoriale ale Muzeului Național al Literaturii Române

În trecerea lor prin viață, oamenii au considerat necesar să-și sărbătorească evenimentele, atât cele personale, de familie, de neam, de popor, cât şi pe cele legate de propriile trăiri. Astfel, s-au născut „Ziua Îndrăgostiților” sau sărbătoarea Sfântului Valentin, înscrisă calendaristic la 14 februarie, și „Dragobetele”, una dintre sărbătorile populare românești care celebrează renaşterea naturii și, evident, a iubirii.

Miercuri, 24 februarie 2021, toți vizitatorii caselor memoriale care doresc să simtă emoția iubirii, în forma în care aceasta s-a manifestat în viața marilor noștri scriitori români, sunt așteptați să calce pragul celor cinci case memoriale și să se bucure împreună cu cea iubită/cel iubit de o experiență de neuitat în lumea plină de dragoste, iubire și amor a scriitorilor: Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu și Anton Pann.

Corespondenţa, poemele, prozele, textele scriitorilor români dezvăluie fațete ale sufletului lor împărtășite celor apropiați, în speță femeii iubite, semn că iubirea merită sărbătorită în fiecare zi, nu numai de Sfântul Valentin sau Dragobete. În vizita voastră sunt deci șanse să răsfoiți „Scrisori de dragoste, iubire și amor” și „Poeme de dragoste, iubire și amor”. Dacă veți găsi curajul să faceți același lucru, scriind în caietul pus la dispoziție de personalul caselor memoriale, veți primi un bilet gratuit pentru cineva drag. Iar dacă nu, tot veți primi în dar un bilet gratuit (bilet complet, atât de intrare, cât și de ghidaj). În tururile ghidate, muzeografii noștri vă vor împărtăși minunatele memorii ale iubirilor trăite de cei cinci scriitori atât în timpul căsătoriilor, cât și în afara lor.

Dacă aveți nevoie de inspirație, aveți șansa de a scana din Scrisorile sau din Poemele care vă plac și de a le păstra pentru momente speciale.

Iată cum ajungeți la noi:

https://mnlr.ro/case-memoriale/

Total Views: 293 ,