mini – Cafeneaua Critică #296 | Ala Sainenco, Lucia Țurcanu, Vasile Iftime și Ion Bogdan Lefter

0
56

Invitații episodului 296 ai mini-Cafenelei critice on-line de joi, 28 decembrie 2023, sunt Ala Sainenco, lingvistă, profesoară la Universitatea din Bîlți și manager al Memorialului Ipotești, Lucia Țurcanu, critic și teoretician literar, cercetătoare la Memorialul Ipotești și redactor asociat la Revista literară din Chișinău, și Vasile Iftime, poet, impresar al Teatrului „Mihai Eminescu” din Botoșani.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

mini-Cafeneaua critică #296 | Lucia Țurcanu, Ala Sainenco, Vasile Iftime și Ion Bogdan Lefter on Vimeo

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici: https://culturaindirect.ro/mini-cafeneaua-critica-la-mnlr/

Total Views: 56 ,