Școala de vară ECO 2.0 la MNLR

0
229

Asociația Nature Talks, alături de Muzeul Național al Literaturii, KPMG și Olympus România,  lansează proiectului Școala de vară ECO 2.0, un program gratuit de educație de mediu, prin care ne propunem să creștem gradul de conștientizare și informare a copiilor din București, cu privire la: poluarea atmosferică, risipa alimentară, colectarea separată a deșeurilor și eficiența energetică.

Evenimentul de lansare și conferința de presă vor avea loc  vineri, 15 iulie 2022, la ora 10.30 , în grădina Muzeului Național al Literaturii Române – str. Nicolae Crețulescu nr.8, București. Conferința de presă este urmată de un atelier de mediu pentru copii.

Școala de vară ECO 2.0  se desfășoară în perioada 15 iulie – 19 august 2022. Timp de 6  săptămâni, 400 de copii din București vor participa la ateliere de mediu interactive. Am pregătit pentru ei machete, jocuri și  experimente, care să îi ajute să înțeleagă mai ușor de ce este important să avem grijă de mediu, cum ne afectează anumite fenomene și ce putem face pentru a le reduce.

Link înscrieri: https://www.naturetalks.ro/scoala-de-vara-eco-2

Un atelier de mediu are o durată de 90 de minute, iar pentru fiecare temă în parte, am amenajat un spațiu dedicat în grădina MNLR. Trainerii Asociației Nature Talks vor vorbi cu copiii aplicat despre toate temele menționate: poluare atmosferică, eficiență energetică, risipă alimentară și colectare separată. La final, copiii vor participa la un atelier de plantare și la o sesiune de jocuri eco-friendly.

Proiectul se află la ediția a doua, după ce anul trecut, în luna august, Asociația Nature Talks a organizat un proiect-pilot, cu 100 de copii din București.

Lecție de mediu printre poeți și scriitori

Marii autori români au scris despre natură. Stau mărturie poeziile, poemele și povestirile lor, atât de cunoscute. Ne inspirăm din opera marilor scriitori: Mihai Eminescu, Tudor Arghezi, Nicolae Labiș sau Ion Creangă și aducem în atenția copiilor versuri sau fragmente despre natură, așa cum era ea ilustrată odinioară.

Total Views: 229 ,