mini – Cafeneaua Critică #293 | Daria Ghiu, Cristian Iftode și Ion Bogdan Lefter

0
99

Invitații episodului 293 ai mini-Cafenelei critice on-line de joi, 14 decembrie 2023, sunt Daria Ghiu, critic de artă, jurnalistă la Radio România Cultural, și Cristian Iftode, filozof, eseist, profesor la Universitatea din București. Cu participarea extraordinară a Gloriei Iftode, 4 ani!

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de coronavirusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici. https://culturaindirect.ro/mini-cafeneaua-critica-la-mnlr/

 

Total Views: 99 ,