Cafeneaua critică: Evocare Margareta Sterian | Comunicat post-event

0
222

La 30 de ani de la dispariția pictoriței, de asemenea scriitoare și traducătoare, Margareta Sterian, în data de 19 septembrie 2022, a avut loc, la sediul MNLR din Calea Griviței 64-66, o ediție specială a Cafenelei critice, dedicată acestei personalități a vieții culturale și artistice românești.

La eveniment au participat Ioan Cristescu (directorul MNLR), Mircea Barzuca (legatarul testamentar al Margaretei Sterian și donatorul fondului expus la MNLR), Silviu Angelescu (scriitor, etnolog, profesor al Universității din București), Cristian-Robert Velescu (critic și istoric de artă, profesor la Universitatea Națională de Arte din București), Eugenia Oprescu (șefa Secției Patrimoniu a MNLR) și Luigi Bambulea (cercetător științific la MNLR). Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Legatarul testamentar al Margaretei Sterian, Mircea Barzuca, a donat Muzeului Național al Literaturii Române un fond de lucrări de artă și mobilier care i-au aparținut Margaretei Sterian și astfel a putut fi amenajat un atelier de artistă vizitabil, inaugurat pe 5 mai 2022 (în sediul din Calea Griviței, etajul II).

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

Total Views: 222 ,