Concurs de eseuri | „Dramaturgia cool 2.0” ediția a II-a

0
127

În perioada 27 februarie– 20 martie, Teatrul de Comedie, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, organizează concursul de eseuri „Dramaturgia cool 2.0” ediția a II-a, adresat elevilor din clasele IX-XII din unitățile de învățământ din București, publice sau private, acreditate de Ministerul Educației Naționale.

Ediția a II-a a concursului „Dramaturgia cool 2.0” este dedicată Zilei Mondiale a Teatrului, sărbătoare internațională care a debutat în anul 1962, concurs menit să întărească puntea de legătură dintre noile generații și una dintre cele mai vechi arte din lume, arta spectacolului de teatru, cu întreaga ei complexitate, cu întreaga forță pe care o presupune conjugarea eforturilor atâtor creatori care edifică spectacolul de teatru, de la dramaturg, regizor, scenograf și actor până la personalul tehnic din spatele scenei.

Tema celei de-a doua ediții a concursului este „De ce vreau să fiu actor/regizor/scenograf?”. Concursul este deschis pentru participare până în data 20 martie  2023, iar  câștigătorii vor fi anunțați luni 27 martie, în cadrul unui eveniment special care va avea loc la Sala Nouă (str. Vineri nr. 11), începând cu ora 18.00.

Premiile stabilite de juriul format din Ioan Cristescu, Dorina Chiriac și Vladimir Anton, se vor acorda după cum urmează:

Premiu I – 500 de lei,

Premiul II – 300 de lei,

Premiul III – 200 de lei,

5 mențiuni – volume publicate sub egida MNLR.

În cadrul acestui eveniment, conf. univ. dr. Ana Maria Nistor va susține o conferință, dedicată elevilor de liceu, care se vor familiariza astfel cu elementele mai puțin cunoscute ale construirii unui spectacol de teatru. Seara se va încheia cu un concert susținut de actorul Teatrului de Comedie, Răzvan Krem Alexe.

Regulamentul concursului, formularul de înscriere și formularul de consimțământ pot fi descărcate de aici:

Regulamentul concursului_Dramaturgia Cool_ediția a II-a

Formular înscriere concurs_Dramaturgia Cool

Formular de consimțământ concurs_Dramaturgia Cool

Total Views: 127 ,