Expoziția „Dimitrie Cantemir – 350 de ani de la naștere“

0
176

Muzeul Național al Literaturii Române și Academia Română vă invită marți, 17 ianuarie 2023, de la ora 13.00, în Sala „Theodor Pallady“ a Bibliotecii Academiei Române, la vernisajul expoziției Dimitrie Cantemir – 350 de ani de la naștere.

Alocuțiuni:

– acad. Răzvan Theodorescu, vicepreședinte al Academiei Române
– prof. dr. Ioan Cristescu, directorul Muzeului Literaturii Române din București
– Constantin Barbu, membru al Academiei Europene de Științe, Arte și Litere din Paris
– Cristina Popescu, director al Romfilatelia
– Gabriela Dumitrescu, șef al Cabinetului manuscrise-carte rară

Dedicat marelui cărturar român la împlinirea a 350 de ani de la naștere, evenimentul dorește să readucă în atenția publicului sinuosul traseu biografic și politic al lui Dimitrie Cantemir, dar mai ales excepționala sa operă, de factură enciclopedică. Expoziția reunește portrete, manuscrise, documente istorice din scurta perioadă în care Dimitrie Cantemir a fost domn al Moldovei, mărturii ale cronicarilor vremii, ediții facsimilate ale manuscriselor aflate în Rusia, precum și ediții importante apărute în spațiul românesc.

Expoziția organizată la Biblioteca Academiei Române deschide anul omagial dedicat lui Dimitrie Cantemir, personalitate complexă a culturii noastre și a culturii europene, care continuă să trezească interesul istoricilor și cercetătorilor din diverse generații.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 17-27 ianuarie 2023, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-1400. Intrarea este liberă.

Total Views: 176 ,