Lansarea cărții „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I.L. Caragiale – scenariu literar de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu

0
167

Mâine, 1 februarie 2023, de la ora 17.00, vă așteptăm în Sala Media a Muzeului Tăranului Român la evenimentul de lansare a cărții „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I.L. Caragiale, scenariu literar de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu.

Manuela Cernat (critic de film), Laurențiu Damian (regizor, președintele Uniunii Cineaștilor), Dominic Dembinski (regizor), Ioan Cristescu (critic de teatru, director al Muzeului Național al Literaturii Române), Mircea Cornișteanu (regizor) și Mihai Tatulici (ziarist) vor prezenta noua apariție a Editurii Muzeul Literaturii Române, un volum care cuprinde un decupaj regizoral al scenariului semnat de Titus Popovici și Mircea Cornișteanu după piesa „O SCRISOARE PIERDUTĂ“ de I. L. Caragiale.

Este primul scenariu de film după capodopera dramaturgiei românești unde, pe lângă personajele piesei, mai apar alte aproape o sută, luate din întreaga operă caragialiană –  proză, teatru, jurnalistică sau corespondență și care, împreună, dau o imagine cuprinzătoare a lumii  autorului, dar și a lumii contemporane.

Cartea este disponibilă aici: https://edituramnlr.ro/librarie/critica-literara/o-scrisoare-pierduta-i-l-caragiale-scenariu-literar-de-titus-popovici-si-mircea-cornisteanu/

Intrarea la eveniment este liberă.

Total Views: 167 ,