mini – Cafeneaua Critică #304 | Dinu Zamfirescu și Ion Bogdan Lefter

0
73

Invitatul episodului 304 al mini-Cafenelei critice on-line de luni, 29 ianuarie 2024, este Dinu Zamfirescu, reprezentant al exilului românesc anticomunist de dinainte de 1990, ulterior politician liberal, fondator și președinte al Institutului Național pentru Memoria Exilului Românesc, actualmente membru al Colegiului Național pentru Studierea Arhivelor fostei Securități – CNSAS.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Desfășurată din primăvara lui 2018 la Muzeul Național al Literaturii Române – MNLR, Cafeneaua critică, longevivul proiect de dezbateri culturale inițiat în 1994 de criticul Ion Bogdan Lefter, profesor la Facultatea de Litere a Universității din București, și-a suspendat edițiile săptămânale în perioada martie 2020-ianuarie 2021 din cauza pandemiei generate de corona-virusul SARS-COV-2. Încă în plină criză sanitară mondială, deci în imposibilitate de a-și relua întâlnirile cu invitați speciali și cu public, Cafeneaua critică a revenit totuși pe 1 februarie 2021 sub forma unor mini-Cafenele critice on-line pe site-ul MNLR, pe platforma culturaindirect.ro și pe pagina de Facebook a Muzeului. În locul obișnuitelor dezbateri ample pe subiecte de actualitate culturală, mini-Cafenelele critice oferă dialoguri cu personalități literare, artistice, intelectuale despre chiar viața din timpul pandemiei.

Toate episoadele mini-Cafenelei critice on-line pot fi accesate aici: https://culturaindirect.ro/mini-cafeneaua-critica-la-mnlr/

 

Total Views: 73 ,