„Ora de proză cu Fulaș” [playlist]

0
869

Vocile narative, tipurile de început și de sfârșit, dinamica dialogului și a descrierii și alte elemente de tehnică literară sunt, de multe ori, străine tinerilor care se gândesc că ar putea deveni scriitori sau scriitoare. La „Ora de proză cu Fulaș”, participanții vor face un salt dincolo de imaginea romanțată lipită de arta scrisului: de la mitul artistului născut gata format și inspirat, la profesionalizarea carierei literare. Se va pune accentul pe dimensiunea calculată, rațională a scrisului, fără ca întreg demersul devenirii literare să își piardă din spectaculos. Dimpotrivă. Pentru că nu este de ajuns să ai o idee pentru a scrie, atelierul va fi despre invizibilul care dă consistență creației artistice. Despre instrumente, tehnici și trudă conștientă de scopul său.

Întâlnirile se vor desfășura după următorul tipar: prima oră, facilitatorul va susține o prelegere pe un subiect dat (ex. „Tipuri de trecere de la narațiune la dialog” ); cea de-a doua oră este dedicată discuțiilor și dezbaterilor aplecate asupra prelegerii din prima oră. Săptămânal, participanții își vor exersa, conștientiza și explora aptitudinile literare prin intermediul unor exerciții de creație derulate în lumina prelegerilor audiate. Facilitatorul și echipa sa vor asista participanții pe toată durata atelierului.

Link eveniment Facebook: https://fb.me/e/21uIMNnRT

Pentru înscriere: completarea formularului https://forms.gle/1anK1AevSjPq15Ug7 sau mesaj pe pagina de Facebook „Tinerii Profesori” sau apel/mesaj la 0722969223.

Organizator: Tinerii Profesori
Partener: Asociația Studenților de la Litere UniBuc

 

 

Total Views: 868 ,