Ziua Internațională a Scriitorilor | Dezbaterea „Despre literatură în vremuri de criză și pandemie”

0
207
Muzeul Național al Literaturii Române organizează joi, 3 martie 2022, de la ora 19.00, la sediul din Str. Nicolae Crețulescu 8, cu ocazia Zilei Internaționale a Scriitorilor, dezbaterea Despre literatură în vremuri de criză și pandemie moderată de Vasile Ernu.
Invitați: Svetlana Cârstean, Cristina Ispas, Bogdan Ghiu, Cristian Fulaș, Cosmin Perța, Arthur Suciu.
Trăim vremuri de criză. Pandemia ne-a aruncat în una dintre cele mai profunde crize. Ne-a arătat cât de fragili suntem: o fragilitate individuală, socială, economică, politică. Societatea s-a fragmentat tot mai mult, s-a polarizat și toate vulnerabilitățile au ieșit la suprafață. Peste aceste constrângeri și crize se mai anunță și pericolul unui război dinspre Est. În ciuda acestor constrângeri și limitări de tot felul scriitorii își văd de propria lor meserie: munca de a supraviețui literar. Poezia, proza scurtă, romanul, critica şi istoria literară – au supraviețuit onorabil, înregistrând pe alocuri chiar reveniri spectaculoase.
Care sunt problemele noastre? Cum supraviețuim și trecem prin aceste vremuri? Care sunt temele și fricile care ne bântuie? Ce mai înseamnă literatura azi în aceste vremuri de criză?
Participarea la eveniment se face prin rezervarea unui loc la adresa programe@mnlr.ro, la telefon 0736.598.451 (WhatsApp, Gabriela Toma), prin prezentarea, la sosire, a certificatului verde și purtarea măștii.
Total Views: 207 ,