Acasă Resurse educative „De la case adunate… și iarăși la lume date” | Casa Memorială...

„De la case adunate… și iarăși la lume date” | Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”

0
479

„De la case adunate… și iarăși la lume date”, proiect inițiat și realizat de Secția „Case Memoriale” a Muzeului Național al Literaturii Române din București odată cu apariția noului context internațional pandemic, revine cu o nouă serie de materiale documentare adresate tuturor categoriilor de public interesate de o experiență virtuală unică în aceste vremuri încă incerte. Prin resursele educative gândite special pentru iubitorii de cultură, vă propunem o serie de evocări, povestiri, tururi ghidate prin lumile fermecătoare ale unora dintre cei mai remarcabili și iubiți scriitori din literatura română: Tudor Arghezi, George Bacovia, Ion Minulescu, Liviu Rebreanu și Anton Pann. Prin materialele video realizate sub acest generic, vă invităm să luați parte la un traseu al memoriilor unor oameni, locuri, obiecte, și sperăm să vă apropiem mai mult de arhivele mai puțin cunoscute ale caselor noastre memoriale. Un mod de a readuce în casele urmăritorilor MNLR și muzeografii și gestionarii noștri, pe care mulți dintre cei ce ne urmăresc i-au cunoscut, cu care s-au împrietenit poate sau pe care i-au îndrăgit de la distanță și care astăzi dezvăluie și ei parte din povestea lor personală. Casele memoriale s-au redeschis, iar materialele realizate de noi sperăm să vă convingă că fiecare dintre ele merită vizitate.

Prima oprire, săptămâna aceasta, joi, 8 octombrie 2020, începând cu ora 21.00, pe Bulevardul Prof. Dr. Gheorghe Marinescu 19, la Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”. Colegii noștri, Adrian David și Ștefania Baicu, ne vor dezvălui din tainele profesiilor de muzeograf, respectiv, gestionar al unei case memoriale și vor împărtăși cu vizitatorii noștri virtuali o serie de experiențe inedite, care ne vor purta pe noi toți într-o atmosferă de poveste în care orologiul casei a întors timpul în anii interbelici.

Proiect coordonat de Andreea Drăghicescu

Echipa de proiect:
Adrian David, muzeograf & Ștefania Baicu, Paraschiva Baranga, gestionare, Casa Memorială „Ion Minulescu și Claudia Millian” și Casa Memorială „Liviu și Fanny Liviu Rebreanu”
Dorothea Nicolescu, muzeograf & Jenica Potop, Mirela Feru, gestionare, Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”
Lelia Spirescu, muzeograf & Verginia Mihai, gestionară, Casa Memorială „George șI Agatha Bacovia”
Mădălina Șchiopu, muzeograf & Marga Chiran, Mihaela Constantin, gestionare, Casa Memorială „Anton Pann”
Multimedia: Alex Ursu

Imagine: Gryg Stoica
Grafică: Petru Șoșa

 

Total Views: 486 ,