În vizită la casele memoriale prin ochii celorlalți #3

0
333

Școlit în ale boemiei în Parisul Belle Epoque, Ion Minulescu s-a întors în țară cu bagajele pline de obiecte de artă și antichități. Claudia Millian și Mioara Minulescu, soția și fiica scriitorului, povesteau că Minulescu era un client fidel al târgurilor de antichități și avea darul și plăcerea să negocieze în permanență cu vânzătorii prețurile obiectelor pe care dorea să le cumpere. Călător neobosit prin țară și străinătate, Minulescu nu se întorcea niciodată acasă fără vreo nouă piesă pentru colecția lui. Cel cunoscut pentru Romanțele lui avea obiceiul să achiziționeze și să colecționeze tot ceea ce i se părea interesant: icoane pe sticlă și alte piese de cult, antichități, lucrări de artă, ceasuri vechi, ceramică din locuri cu rezonanță în ceea ce privește această tehnică, stampe germane, japoneze, orientale ș.a.

Astăzi, sâmbătă, 13 martie 2021, ora 21.00, la #Colecționarii, DIGI Life România, vedem o față mai puțin cunoscută a poetului Ion Minulescu.

Foto: Ion Minulescu pictat de Ion Theodorescu-Sion, din Colecția Casei Memoriale „Ion Minulescu și Claudia Millian”, MNLR

Total Views: 332 ,